Kauppaa, teollisuutta ja logistiikkaa

Vantaan Akselin (Vantaan kaupungin) yleiskaava tarjoaa mahdollisuuden monenlaiselle yritystoiminnalle. Yritysten, maanomistajien ja kaupungin tiivis yhteistyö takaa alueen kehittymisen toimijoiden kannalta mielekkääseen suuntaan.

Vantaan Akseliin mahtuu monenlaisia yrityksiä. Ihanteellisena sitä voidaan pitää sellaisille kaupan, teollisuuden tai logistiikan alalla toimiville yrityksille, jotka pystyvät hyödyntämään pääkaupunkiseudulle suuntautuvaa jakelua, lähistöllä asuvaa/liikkuvaa suurta asiakasvirtaa ja/tai läheltä löytyvää työvoimaa. Alueelta löytyvät kiinteistönkehittäjät ja investorit auttavat Akseliin tulevia tai sen sisällä muuttavia yrityksiä löytämään omia tarpeitaan parhaiten palvelevat tilat.

Keväällä 2010 alueella toimii kolmisensataa yritystä. Merkittävimpiä toimialoja ovat tukku- ja vähittäiskauppa, kuljetus ja varastointi sekä metalliteollisuus. Alueen eteläosaan on muodostunut vahva huonekalujen, kodintavaroiden ja -elektroniikan kauppakeskittymä. Koillisosasta, Kolohongan teollisuusalueelta, löytyy puolestaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluja sekä yrityksille että kotitalouksille.

Vantaan Akseli tarjoaa luontevan keskusteluyhteyden alueen muihin yrityksiin ja kaupungin organisaatioon (kehitysryhmä). Yritykset saavat luotettavaa tietoa Vantaan Akselin tilanteesta ja suunnitelmista, ja niillä on mahdollisuus osallistua aktiivisesti alueen ja sen markkinoinnin kehittämiseen yhdessä maanomistajien ja kaupungin kanssa.